Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Spíše připomíná ranní moč.

V hotelech jsou toulaví psi a voda je jedovatá. V hotelech se potulují divocí psi, z kohoutků neteče voda, a když už teče, tak spíše připomíná ranní moč. 

 • Adam Hájek • "V hotelech jsou toulaví psi a voda je jedovatá ... V hotelech se potulují divocí psi, z kohoutků neteče voda, a když už teče, tak spíše připomíná ranní moč. Ruští pořadatelé i přes organizační zmatek, teroristické hrozby a obavy z porušování lidských práv tvrdí, že Soči je na sportovní svátek připraveno."

Můj komentář: Já bych za tím spíše viděl snahu Adama Hájka o otravu čtenářů.

Martin Biben •  "Před rokem a šesti měsíci skončily letní olympijské hry v Londýně. Byly nejen přehlídkou skvělých sportovních výkonů, ale i výhrou světa, kde jsou svoboda a fair soutěž ... panovala v Londýně otevřená a spontánní atmosféra ... Olympijský areál v Soči nebude spolu s letoviskem na dva týdny tvořit místo, kde by se člověk toužil ocitnout. Všichni stejně vidí, jaká je to Potěmkinova vesnice."

 Můj komentář: Před pětadvaceti lety, pane Bibene, "všichni" budovali socialistickou republiku a "milovali" Sovětský svaz. Jako by novinář Biben vyznával styl Rudého Práva před rokem 1989, akorát, že on ho dotáhl málem k dokonalosti. 

 • Michal Bělka • "Světové lídry Soči neláká... nepřijede ani Barack Obama, ani Angela Merkelová.  Oficiální důvod své nepřítomnosti neuvedl, jasně jej však naznačuje složení americké výpravy... Povede ji dvojice homosexuálních sportovců... Na březnové zahájení paralympijských her vyšle skandinávské království ministra zdravotnictví Benta Hoeieho, kterého do Ruska doprovodí jeho manžel."  

Můj komentář: Čínský prezident Si Ťin-pching nebo předseda japonské vlády Šinzó Abe a mnoho dalších se mezi světové lídry nepočítají? Jste si jistý, pane Bělko, že v Londýně Obama byl? Také by mě zajímalo, jak tento mladý novinář ví, kdo je u homosexuálního páru manžel a kdo manželka. To jsou olympijské hry, žádná studená válka už není, maximálně přihřátá ... 

To autor • Mikoláš Kroupa • jde v tomto největším svátku sportovců ještě dál. Posuďte sami: "V Soči se kdysi vraždilo. Jenže v Rusku se o tom nesmí mluvit. Svět žije olympiádou v ruském Soči. Fanoušci, sportovci a ani Mezinárodní olympijský výbor zřejmě netuší, že se jejich hotely nachází v místech, kde se rozkládal sovětský gulag." A tento novinář jde ještě dál. "Je vlastně dost pravděpodobné, že mezi vězni umírali i Čechoslováci.  V Osvětimi nacisté systémově likvidovali vězně udušením. V SSSR vězni umírali převážně hlady a vyčerpáním. V Rusku najdeme tisíce míst, kde by se měl postavit místo hotelu kříž."

  Můj komentář: Praha má cca 500 km/2. Tzv. Velké Soči má cca 3 500 km/2 a na délku 147 km, ale tento novinář ví, že hotely pro olympiádu leží přesně na území gulagů. Za bývalého režimu jsme nadávali na komunisty, že do sportu pletou politiku. .... Raději hotel, než vepřín v Letech, pane Kroupo.

 • Martina Topinková • ... "Ruského premiéra Dmitrije Medveděva tříhodinová slavnost vyčerpala natolik, že během ní usnul. Klimbajícího premiéra mohl v živém vysílání vidět celý svět ... Slavná ruská zpěvačka Zemfira pro změnu obvinila organizátory z toho, že jí ukradli písničku. ..  O sexuální orientaci ruského dua se přitom kdysi hodně spekulovalo, což je poměrně kuriozní s ohledem na ruský homofobní zákon ...    Shodou okolností se nerozsvítil zrovna červený kruh, který reprezentuje americký kontinent. Nad Soči vyprsklo v pátek večer rovnou tři a půl tisíce rachejtlí."

Můj komentář: Nejsem žádný rusofil, ale tato primitivní rusofobie je ubohá. Napsal jsem novinářce Topinkové dopis s dotazem, co říká na nesouhlasnou debatu pod jejím článkem. Mimo jiné mi odpověděla, že diskuzi pod svými články již delší dobu nesleduje. Zvláštní, novinář (ka), kterého nezajímají názory čtenářů, pro které píše a kteří kupují noviny. 

Když jsem si přečetl článek http://zpravy.idnes.cz/zapisnik-olympiada-temny-ton-se-dnes-hodi-pro-rusko-fhq-/zahranicni.aspx?c=A140207_180349_domaci_sim  Michala Musila, tak jsem ocenil jeho velkou snahu (v rámci jeho pohledu na Rusko) o objektivnost. 

Cílem tohoto článku není útok na novináře (vždyť pouze cituji a komentuji jejich slova), ale ukázat na jejich snahu opět ideologicky masírovat čtenáře, stejně jak tomu bylo před rokem 1989. Podotýkám, že se jedná pouze o výňatky, které nemusí vystihnout podstatu celých článků. 

Ale nemohu si pomoci, mnoho článků od českých novinářů na mě působí, jako by vybírali vlastní žumpu a snažili se své myšlenkové fekálie rozhodit mezi čtenáře s nadějí, že část jejich připosranosti ulpí i na nich. Z těchto "hlídacích psů demokracie" (ne všech) se během let stali pouliční ratlíci, kteří honí dokolečka svůj vlastní ocas.  Když zjednodušeně shrnu zprávy novinářů z iDnes, tak se dozvím, že v zubní pastě je látka na výrobu bomb, při zahájení se nerozvinulo americké kolečko, nějaký politik usínal, populární zpěvačka je naštvaná, jedna z 88 mapiček v pozadí byla blbě a autorky nějaké písně jsou možná lesby.  Nepamatuji si, že by olympiády ve Vancouvru či Turínu a Salt Lake City byly takto novináři uboze shazované. Žádný tak velký projekt se neobejde bez drobných chyb, nicméně zahájení se mi líbilo.

 Kdo má rád sport,  raduje se z olympiády. Kdo nechce vidět to pěkné, hledá chyby, tahá do sportu politiku a plive po všem, co je ruské. Každá země má svou minulost a své temné stránky. Proč ji novináři vytahují teď, ať si čtenář udělá obrázek sám. Držme palce VŠEM sportovcům a radujme se z jejich výsledků. Vždyť o tom olympiáda je. 

 Jan Šustek

Praha

 
   

Autor: Jan Šustek | pondělí 10.2.2014 13:32 | karma článku: 34,17 | přečteno: 1855x
  • Další články autora

Jan Šustek

"Zločinec" Putin!

Putin je zločinec! Putin je Hitler! Putin je nebezpečný diktátor ohrožující Evropu a dokonce celý svět!

1.6.2014 v 11:43 | Karma: 44,19 | Přečteno: 5942x | Politika

Jan Šustek

Děkujeme NATO, USA a EU za demokracii na Ukrajině.

Povedlo se! Už vraždí vlastní lidi! Co se tak, dámy Merkelová, Obamová, Ahstonová a pánové Schwarzenbergu, Palato, Kocábe a další bojechtiví hrdinové, vzít za ruce a udělat si "procházku" mezi upálenými civilisty. Opatrně je překračovat, aby jste si neumazali boty a oděv.

4.5.2014 v 13:21 | Karma: 45,08 | Přečteno: 6525x | Politika

Jan Šustek

Zase lžete a děláte z fašounů demokraty!

Žijeme v době, kdy z fašistů se dělají demokraté a poddaní vazalové z EU tomu tleskají. Zvrácenost české mediální propagandy a zhovadilost některých novinářů, kteří zaprodali svou čest a hlavně pravdu, se ukázaly v celé své pokřivené nahotě.

11.4.2014 v 9:53 | Karma: 41,99 | Přečteno: 2835x | Politika

Jan Šustek

p. Kalousku, to bych raději podal ruku praseti než ...

Svázaným zajatcům lámal prsty, vypíchával oči, strhával nehty a vytrhával zuby; některé pak podřezal .... Podřezal svázaného bezbranného člověka ... že by chystal Vondra další řád in memoriam pro ukrajinského řezníka - Oleksandra Muzyčka?

25.3.2014 v 12:58 | Karma: 43,58 | Přečteno: 5666x | Diskuse| Politika

Jan Šustek

Máte plnou hubu demokracie, jen když se vám to hodí!

USA, EU, jejich mediální poskoci a naši osvědčení "demokraté" Kocáb, Štětina, Schwarzenberg a Kalousek nás mají za nesvéprávné stádo, kterému se musí mediální propagandou masírovat mozky!

17.3.2014 v 13:05 | Karma: 44,20 | Přečteno: 5267x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Nejednáme. Na obzoru je stávka soudních pracovníků, požadují vyšší platy

25. dubna 2024

Premium Odvádějí vysoce odbornou práci, musejí skládat speciální zkoušky, někdy sami vypracovávají drobná...

Pokroková nenávist k Židům. Jak se z univerzit v USA staly filiálky Hamásu

25. dubna 2024

Premium Na elitních amerických univerzitách vyhánějí Židy takovým stylem, že to tam vypadá jako v Německu...

Karafiátovou revoluci zažehla jediná píseň. Portugalsko vyvedla z diktatury

25. dubna 2024

Málokterá revoluce je spojena s písní a květinou, jako se to stalo té portugalské. Před 50 lety se...

Chtěl se odpálit během olympiády v Paříži. Ve Francii zatkli 16letého hocha

24. dubna 2024  22:47

Kriminalisté ve Francii v úterý zadrželi 16letého mladíka francouzské národnosti, který na...

Slož puzzle a vyhraj jedinečné dárky od značky BEBELO
Slož puzzle a vyhraj jedinečné dárky od značky BEBELO

Každý den po celý tento týden můžete vyhrávat jedinečné dárky od značky BEBELO.

  • Počet článků 82
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3506x
Jsem spokojený restituent.
Když nerozumíte článkům nebo s nimi nesouhlasíte, určitě to není vaše vina a raději je ani nečtěte. Nevěřte všemu, já totiž strašně kecám.


Osobní blog
www.jansustek.cz

Seznam rubrik