Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

K59a17r67e62l 27R48a68d36a

17. 2. 2014 3:03

R^ Až na drobnosti se dá souhlasit. Proto v něm komunisti vidí konkurenci a pravičáci jeho učení překrucují. Sice se k němu formálně hlásí, ale po přečtení Evangelia dostávají kopřivku. :-)

0 0
možnosti
JH

Dobrý den, to jste mě překvapil. Biblisté studují biblické texty mnoho a mnoho let na univerzitách a ještě k tomu v originále...

Asi z toho dělají zbytečnou vědu :-)

0 0
možnosti
PV

R^ To je mi novina!:-P

0 0
možnosti
JL

Pobavil jste mě. Ježíš byl duchovní člověk a do současných připitomělých politologických kategorií ho cpát je spíše legrácka. Ale proč to nepřipomenout, že vypasení faráři se modlí k obhájci chudých? ;-)

0 0
možnosti

Ježíš brojil proti sobectví a jednání pouze ve svůj vlastní prospěch (případně ve prospěch vlastní rodiny). Apeloval na lidi, aby konali etické skutky, ačkoli jim to není přirozené. A etické jsou takové skutky, které právě nesledují prospěch toho, kdo je činí. Nemá smysl polemizovat o tom, jestli to byl levičák nebo pravičák. Každopádně, dokud bude krédem pravice v první řadě právě sledování osobního materiálního prospěchu, bude Ježíšovu učení na hony vzdálená.

0 0
možnosti
MK

Špatně, pokud by byl Ježíš levičák a vyznával komunismus, tak neodpoví bohatému na jeho dotaz, jak vstoupit do království nebeského slovy:  "Rozdej svůj majetek a následuj mě." Řekl by chudým, ať jdou a bohatému ten jeho majetek seberou.

0 0
možnosti

to by byl az druhy krok, pokud by se bohaty cukal :-)

0 0
možnosti
Foto

zajímavý článek, karma

0 0
možnosti

tyhle primitivní vývody tady už byly vícekrát - ovšem vždy od levičáků, kteří něco o bibli věděli maximálně tak ze komoušských (a jiných krajně levicových) školení ;-D

2 7
možnosti
Foto

Už samotná podstata článku a přirovnání je blbost. S odpuštěním. Pokud zařadit Ježíše do politické skupiny, pak byl jistě pravicově zaměřený. Tím, že učil, aby člověk nekonal to, co nechce aby konali jemu. tedy základ svobodného rozhodnutí. Už jen, rozdej svůj majetek a pojď za mnou byla nabídka, že může, ale nemusí. Vyhrožoval mu ježíš snad peklem, či novodobě koncentračním táborem? Myslím, že určitě ne. Ježíš dal lidem svobodu vyjádřit navenek svůj směr. Ježíš nečinil nárok na člověka. Nesoudil. Navíc, zemřel za hříchy přivlastňování si zásluh a spoléhání se sám na sebe. Jdi a spoléhej se na Boha, na Jeho lásku. Kde je tedy ta levicovost...... Dal lidem víno, které proměnil z vody? Dal lidem najíst? Ano, ale nečinil si nárok na odměnu. Například podobu daní. A příkladů by mohlo být hodně. Vlastně i mezi samotnými praktikujícími věřícími dochází k omylům.

1 3
možnosti
TT

Je strašná sranda pozorovat, jak vám věřícím chybí špetka smyslu pro humor. Upnutí jste až ke krku, ale tak pevně, že tam nahoře asi potom chybí O2. Ono totiž, kdybyste se zasmát dokázali, tak byste nejvíc oceňovali ten vtip, jak se na pannu snesl duch v podobě svýho druhýho já, aby z panny udělal matku sebe sama v další podobě... ;-D;-D;-D;-D;-D;-D;-D (donekonečna...)

0 0
možnosti
  • Počet článků 82
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3506x
Jsem spokojený restituent.
Když nerozumíte článkům nebo s nimi nesouhlasíte, určitě to není vaše vina a raději je ani nečtěte. Nevěřte všemu, já totiž strašně kecám.


Osobní blog
www.jansustek.cz

Seznam rubrik