Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
DH

D21a25v73i89d 65H52r24b79e26k

17. 3. 2014 18:46

Až si zase příště budete honit triko, tak se nejdrříve trochu vzdělejte. Referendum ve Skotsku se dojednávalo v podstatě od znovuobnovení skotského parlamentu. Britská vláda neházela skotské žádné klacky pod nohy a referendum bylo schváleno skotským parlamentem v srpnu 2013, dobrý rok před jeho konáním. Před tím se skotská vláda dohodla s tou britskou. Obě strany používají různé argumenty pro a proti nezávislosti, výsledek je ve hvězdách a referendum bude zřejmě svobodné. A teď si dejte tu práci, zapněte mozek, a srovnejte si situaci s Krymem.

8 5
možnosti
PS

P85e41t15r 88S60k89á33l95a

17. 3. 2014 17:49

Referendum na Krymu o nezávislosti na Ukrajině je podle prezidenta Miloše Zemana i premiéra Bohuslava Sobotky v rozporu s ukrajinskou ústavou a za neregulérních podmínek.

Zdroj:http://zpravy.idnes.cz/cesko-neuznava-odtrzeni-krymu-zeman-pro-posileni-jeho-autonomie-ph7-/domaci.aspx?c=A140317_120510_domaci_kop

0 3
možnosti
PV

Tak určitě to kvůli Zemanovi vrátí zpět. To se mi nezdá pravděpodobné.

2 1
možnosti
Foto

Kromě vás, pane Šustku, chtějí svobodně a v míru žít kupříkladu mnozí Ukrajinci. Proto spousta z nich byla na Majdanu a spousta dalších má za barákem ruské vojáky. Vy si tu v poklidu píšete ty vaše bláboly a věřte tomu,že mnozí Ukrajinci by chtěli mít úplně stejnou možnost. Dlouho jsem nečetl tak demagogický prokremelský blábol.

12 9
možnosti
AK

My to víme, Šustku, u prokremelských poskoků zcela běžný jev.

8 5
možnosti
RC

Slysel jsem pekne vysvetleni od Jefima Fistejna, narozeneho v Kyjeve, nevim zda je Rus, nebo Ukrajinec:

1) narody maji pravo na sebeurceni. Potiz Krymu je, ze rusky narod jiz svuj stat ma.

2) vsechna deleni statu, ktera tu byla (a ktera uvadite jako priklad), byla rozdeleni statu na dva a vice samostatnych statu. I to proklinane Kosovo, kde zakladni podminkou bylo, ze se nepripoji k Albanii. V pripade Krymu jde o neco jineho - oddeleni casti uzemi a pripojeni k jinemu uzemi navic bez oficialniho schvaleni centralni moci (vidite rozdil mezi rozpadem CSFR, osamostatnenim Skotska, atd.?).

2 5
možnosti
ZK

Z85d89e69n45a 32K59o65č58í

18. 3. 2014 19:25

Fistejn je horší demagog, než Rudé právo :-P!!

3 2
možnosti
Foto

Stačí prej štětinama zašustit, kontrolní bobek vypustit, kus pravdy, či kus kecu? Je to fakt vážně, nebo z hecu 8-o;-)

2 2
možnosti
PR

Povyk je proto , že standardní postup je, že napřed to chtějí lidé, pak je referendum a pak se odtrhne část území. Tady naběhli "demokraté" z Ruska s kalašnikovy, a pak se teprve řeší odtržení.

9 5
možnosti
BM

Vážený pane tady nejde ani tak o Krym, který patřil Ruskému impériu od roku 1783, ale o to, že jde o prececedens. Ruská menšina je v mnoha státech sousedících s Ruskem. Například v Pobaltí jich je spousta. Takže se může stát, že je bude chtít Rusko také "chránit"...... Nic nového pod sluncem. Historie se opakuje a lidstvo se ne a ne poučit...

8 5
možnosti
MS

Až do baltských států navezou US a EU politici "demokratické" revoluce, pak je možné, že nastane situace, před kterou varujete. Možná byste ale mohl brnknout do Brusele, Berlína a Washingtonu, aby se starali o svá vlastní území a nestrkali rypáky do každého státu na zeměkouli. Protože to je podle mne důležitější "precedens", kterému je nutné věnovat naší pozornost.

5 2
možnosti
JF

Pane jo, to je síla. Kam se hrabou padesátá léta minulého století a ten nejtvrdší Stalinismus, Šustil to všechno přebíjí, bravo.....

15 6
možnosti
  • Počet článků 82
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3506x
Jsem spokojený restituent.
Když nerozumíte článkům nebo s nimi nesouhlasíte, určitě to není vaše vina a raději je ani nečtěte. Nevěřte všemu, já totiž strašně kecám.


Osobní blog
www.jansustek.cz

Seznam rubrik